Toate drepturile rezervate S.C Asman Cons S.R.L
 
Consultanta pentru implementarea unui sistem de management al securitatii si sanatatii in munca SR OHSAS 18001:2008
Securitate si sanatate in munca - Ansamblul de activitati institutionalizate avānd ca scop asigurarea celor mai bune conditii in desfasurarea procesului de munca, apararea vietii, integritatii fizice si psihice, sanatatii lucratorilor si a altor persoane participante la procesul de munca.

Sistemul de management de SSM este un instrument de management ce combina politici, persoane si mijloace, vizānd imbunatatirea continua a performantei unei organizatii in domeniul sanatatii si securitatii in munca.

Consultanta SR OHSAS 18001:2008 este aplicabila oricarei organizatii care doreste:

- sa stabileasca un sistem de management al SSM pentru a elimina sau reduce la minimum riscul pentru persoanele care pot fi expuse riscurilor SSM in timpul activitatilor lor;
- sa implementeze, mentina si imbunatateasca un sistem de management SMSSM;
- sa se asigure si sa demonstreze conformitatea cu politica SMSSM declarata;
- sa asigure respectarea legilor si reglementarilor referitoare la SR OHSAS 18001:2008 ;
- sa obtina certificarea sistemului sau de management SMSSM de catre un organism extern acreditat.

Beneficii ale SMSSM:

- mutarea accentului de pe inspectia post factum, pe actiunile preventiv prospective;
- imbunatatirea imaginii firmei;
- fundamentarea si consolidarea unei culturi a calitatii de securitate;
- reducerea ratei imbolnavirilor si accidentelor;
- motivarea personalului;
- reguli clare si stricte pentru activitati;
- conformitate cu legislatia nationala si internationala;
- protejarea impotriva amenzilor

SR OHSAS 18001:2008  este un standard de securitate si sanatate in munca, similar cu standardul de calitate ISO 9001 si standardul de mediu ISO 14001 care precizeaza cerintele pentru un SMSSM, pentru ca organizatia sa-si poata gestiona riscurile SSM si sa-si imbunatatesca performantele.
Este un instrument deosebit de util acelor organizatii care au in vedere implementarea (eventual certificarea) unui sistem de management al securitatii si sanatatii in munca, si presupune abordarea problemei de pe principiile responsabile ale managementului, in scopul mentinerii sanatatii, securitatii si implicit a productivitatii, motivatiei si loialitatii lucratorilor.

Standardul SR OHSAS 18001:2008  nu reprezinta solutia tuturor problemelor de securitate si sanatate in munca a unei organizatii, dar ofera o modalitate practica de a realiza un sistem de munca mai sanatos si mai sigur si de a imbunatati continuu performantele printr-un sistem complet de management.

Desfasurarea activitatii profesionale intr-un mediu de lucru care sa nu pericliteze securitatea sau sanatatea personalului muncitor trebuie sa reprezinta o prioritate a firmei, in acest scop trebuie sa se respecta principiile de identificare, evaluare, evitare, si combatere a riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala asociate activitatilor din cadrul firmei.

Organizatia trebuie sa informeze partile interesate din interiorul sau din afara organizatiei asupra performantei obtinute de societate in domeniul securitatii si sanatatii ocupationale.
   Consultanta pentru implementarea, certificarea, mentinerea si imbunatatirea sistemului de management adoptat.