Toate drepturile rezervate S.C Asman Cons S.R.L
 
Consultanta pentru implementarea sistemului de management pentru responsabilitate SA 8000:2008
   Social Accountability 8000 (SA 8000) este cel mai raspandit standard international care se refera la modul cum sunt gestionate resursele umane, la drepturile angajatilor si conditiile de munca.
   La baza elementelor normative ale SA 8000 au stat tratatele internationale privind drepturile omului si conventiile Organizatiei Internationale a Muncii (ILO).

    Obiectivul principal al SA 8000:2008 este sa intareasca increderea stakeholder-ilor (angajati, parteneri, furnizori, clienti, autoritati) in modul cum isi desfasoara organizatia activitatea.

Beneficiile implementarii SA 8000

  Pentru organizatie:
- Castigarea unor parteneri de incredere
- Imbunatatirea imaginii organizatiei
- Cresterea gradului de competitivitate
- Cresterea nivelului de retentie a personalului

Pentru angajati:
- Conditii de lucru mai bune
- Scaderea riscurilor privind accidentele de munca
- O mai buna cunoastere a drepturilor care revin angajatilor
- O mai buna comunicare cu managementul
- Un nivel al remuneratiei care corespunde muncii depuse

  Organizatiile care recunosc plusul de valoare pe care il aduce adoptarea unei atitudini etice prefera sa integreze cerintele de responsabilitate sociala si de formare a unei culturi organizationale intr-o viziune coerenta si cat mai completa de management etic a organizatiei. In felul acesta, ele întaresc nu doar propriul sistem de guvernare interna (corporate governance), ci si angajamentul lor si al angajatilor pentru valorile si obiectivele care le ghideaza existenta.

  SA 8000, specifica cerinte pentru responsabilitatea sociala care sa permita organizatiei sa:
- dezvolte, mentina si sa impuna politici si proceduri pentru a gestiona acele aspecte care pot fi controlate sau influentate;
- demonstreze partilor interesate ca politicile, procedurile si practicile sunt in conformitate cu cerintele acestui standard.

Obtinerea certificarii SA 8000 este o dovadaa a faptului ca firma astfel certificata este un partener care-si respecta angajamentele si careia ii pasa de proprii angajati.

   Consultanta pentru implementarea, certificarea, mentinerea si imbunatatirea sistemului de management adoptat.